U zavisnosti od načina na koji se dobija med može biti vrcani (dobija se centrifugom), presovan med, med u saću. Međutim, kada je reč o vrstama meda, one se mogu definisati prema geografskom poreklu ili da li potiče od jedne ili više vrsta biljaka. Te imamo bagremov, lipov, suncokretov, livadski, šumski med. Ali u zavisnosti od mesta gde se košnice nalaze postoji med od maline, kupine, voćni med. Med predstavlja vodeni rastvor glukoze, saharoze, sadrži aromatične materije.

Bogat je vrednim organskim kiselinama kao što je mravlja, jabučna, limunska, sirćetna, jantarna kiselina, sadrži pigmente hlorofila, vosak, inulin, elemente kompleksa vitamina B.

Propolis najbolji prirodni antibiotik primenjuje se u lečenju infekcija, rana, ekcema, u lečenju disajnih organa, jačanju imuniteta.

Polen (med sa cvetnim prahom) preporučuje se kod upale jetre, čira na želucu, oboljenja prostate, za jačanje imuniteta i malokrvnost.

Matična mleč je bogata belančevina, vitaminima B, C, A, kao i aminokiselinama. Odlična je u slučajevima neadekvatne i poremećene ishrane, preporučuje se kod srčanih oboljenja, iznurenosti i slabosti organizma, kod umnog i fizičkog napora.

Preporučujemo iz naše ponude:

maticna-mlec

proizvodi-med

polen

propolis-kapi