Za razliku od industrijskih ulja, koja moraju da prođu kroz 6 faza rafinacije, hladno ceđena ulja su u prednosti. Potpuno su čista i sačuvane su sve hranljive i korisne materije.

Konopljino ulje je bogato esencijalnim masnim kiselinama, omega 3 i 6, pa blagotvorno deluje na visok krvni pritisak, sniženje negativnog holesterola, kao i na srčana oboljenja;

Bundevino ulje jača imunitet, obiluje cinkom i alfa lipoinskom kiselinom, te pozitivno utiče na na loš holesterol, povećava broj leukocita, ublažava nesanicu.

Kokosovo ulje bogato je esencijalnim masnim kiselinama, pozitivno utiče na probavu, poboljšava apsorpciju hranljivih materija, pozitivno utiče na problem sa štitnom žlezdom i problem sa srcem, preporučljivo je kako u ishrani tako i za negu kože i kose.

Maslinovo ulje je višenamesnko, te se može koristiti za spoljašnju i unutrašnju upotrebu. Visoke hranljive verdnosti, reguliše krvi pritisak, štiti jetru, jača imunitet, štiti od raka, održava zdravlje kože, kose i kostiju.

Ulje od repice ima deset puta viši nivo omega 3 masnih kiselina u odnosu na maslinovo ulje, pogodno je za pripremanje salata i umaka.

Suncokretovo ulje bogato je vitaminom F, međutim ovo ulje ne sme više puta da se koristi, odnosno više puta korišćeno isto suncokretovo ulje postaje štetno za organizam.

Laneno ulje koristi se isključivo u salatama, odlično je u prevenciji raka dojke, bogato esencijalnim masnim kiselinama smanjuje nivo holesterola i sprečava nastanak krvnih ugrušaka.

Susamovo ulje, antioksidant, prepuno nezasićenih masnih kiselina i vitamina E, ima kalcijuma i fosfora, čuva zube i stimuliše rad jetre.

Sojino ulje odlično je za žene u menopauzi, u prevenciji raka dojke, pospešuje rad srca, dobro utiče na varenje. Bogato je esencijalnim masnim kiselinama, a od vitamina tu su E, D i F.

Palmino ulje ima neutralan ukus i miris, najčešće se kosriti za spremanje kolača, bogato je esencijalnim masnim kiselinama, kao i vitaminima E i A.

Bademovo ulje poboljšava varenje, obiluje vitaminima E, A i vitaminima iz B grupe, kao i nezasićenim masnim kiselinama.

Ulje od kikirikija bogato je folnom kiselinom, te omogućava bržu obnovu ćelija, bogato je vitaminom E, kalijumom koji pozitivno utiču na kardiovaskularne bolesti.

Ulje od semenki grožđa blagotvorno deluje na cerebrovaskularni sistem, jača krvne sudove, a obiluje omega 6 masnim kiselinama.

Ulje od koštica kajsije bogato je vitaminima A, C i E, oleinskom i linolnom kiselinom, blagotvorno deluje na kardiovaskularni sistem i neguje kožu.

Ulje od pšeničnih klica odlično je u lečenju psorijaze i ekcema, u negovanju kože, kao i za tretiranje ožiljaka i opekotina. Poznato je i kao eliksir mladosti.

Tome treba dodati i putere od uljarica kao što su bundevin, susamov, suncokretov, konopljin i kikiriki puter, kao i mnogi drugi koje možete naći u radnji zdrave hrane Efedra.

Preporučujemo iz naše ponude:

ulja

ulje-lana

ulje-kim

puteri